Alfacon on kaikille pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma, jonka on tarkoitus antaa ajateltavaa ja työkaluja, sekä edesauttaa verkostoitumista. Vaikka conin aihe on pöytäroolipelit, Alfaconin kävijöiden odotetaan kunnioittavan roolipelaamisen eri muotoja ja ymmärtävän myös kiivaimpien keskustelujen keskellä, että ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa roolipelata.

Kunnioita ohjelman pitäjää ja muita osallistujia seuraamalla ohjelmaan. Pidä kännykkä äänettömällä, äläkä käytävässäkään pidä meteliä ohjelmien läheisyydessä. Jos ohjelma ei kiinnosta tai vierustoverin kanssa rupattelu kiinnostaa enemmän, poistu tilasta.

Kaikissa keskusteluissa kuuntele kaikkien mielipiteitä ja anna tilaa myös hiljaisemmille osallistujille. Älä leiki paholaisen asianajajaa tai mollaa toisen projektia, esitä kritiikki asiallisesti ja rakentavasti. Sarkasmi ja sisäpiirivitsailu on syytä jättää vähälle väärinkäsitysten välttämiseksi. Työpajoissa ohjelman pitäjällä on oikeus ja velvollisuus toimia puheenjohtajana ja moderoida keskustelua.

Alfacon on häirintävapaa tapahtuma. Tapahtumapaikalla ei suvaita häirintää, kiusaamista tai muuta toisten mielipiteiden, projektien tai pelityylien pilkkaamista. Järjestäjillä on oikeus poistaa häiriökäyttäytyjät tapahtuman alueelta.

Kaikesta häirinnästä ja kiusaamisesta tulee ilmoittaa järjestäjille. Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat Tanja Lehto (tarinalehto@gmail.com, 0407381276) ja Arttu Hanska (arttu.hanska@gmail.com, 0504122226). Heihin voi olla yhteydessä milloin tahansa tapahtuman aikana tai sen jälkeen.