Ensimmäistä Alfaconia markkinoitiin skeneaktiivien conina ja sitä se on edelleen. Alfaconin tarkoitus on kehittää roolipeliharrastusta eteenpäin, auttaa skeneaktiiveja verkostoitumaan, oppimaan toisiltaan ja levittämään hyviä ideoita. Skeneaktiivi on kuitenkin myös epämääräinen termi, joten pyrimme tässä avaamaan, mitä Alfacon sillä tarkoittaa ja kenelle Alfacon on tarkoitettu.

Skene on termi, jota heitellään monissa yhteyksissä ja aina sillä ei tarkoiteta samaa. Yleensä roolipeliskenellä tarkoitetaan joko harrastuksen tunnettuja tyyppejä ja hyvin verkostoituneita aktiiveja tai koko roolipeliharrastuksen kulttuuripiiriä, siis kutakuinkin kaikkia roolipelaajia. Koska tulevien julkkisten arvailu on myös tämän harrastuksen parissa pitkälti yhtä tyhjän kanssa, Alfaconissa skene käsitetään tarkoittavan jälkimmäistä, siis käytännössä kaikkia pöytäroolipelaajia ja heidän luomaansa harrastusympäristöä paikallisesti kuin laajemmaltikin (tapahtumia, kerhoja, järjestöjä, internet-keskusteluja jne.). Vaikka globaalit trendit vaikuttavat myös meillä, Alfaconissa puhutaan erityisesti suomalaisesta pöytäroolipeliskenestä.

Alfaconin määritelmä skeneaktiiville on henkilö, jota kiinnostaa roolipeliskenen kehittäminen ja joka haluaa olla mukana tekemässä parempaa skeneä kaikille. Suurimmillaan se voi olla vaikka Ropeconin tekemistä, mutta pienimmillään se voi olla esimerkiksi oman kampanjan pyörittämistä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin kiinnostus roolipeliharrastuksen ja roolipeliskenen kehittämiseen.

Alfacon ratkaisee kysymyksen siitä, kuka kuuluu skeneen tai kuka on niinsanottu skeneaktiivi sillä, ettemme yritäkään ennakkoon määritellä sitä liian tarkasti. Meidän näkökulmastamme roolipeliskene tarkoittaa kaikkia roolipeliharrastajia ja harrastamista, sekä sitä mikä näiden ympärillä pyörii mahdollistaen harrastamista: järjestöjä, peliporukoita, tapahtumia, blogeja, zinejä, internetin keskustelukanavia jne. Skeneaktiivi taas tarkoittaa ihmistä joka toimii aktiivisesti tässä skenessä. Se, miten aktiivinen on oltava, jotta kannattaa tulla skeneaktiivien coniin on jokaisen oma päätös. Toivottavasti päätös tehdään ennemmin sen perusteella, onko conista ja sen ohjelmasta itselle iloa tai hyötyä, kuin oletetun skeneaktiivi-leiman toivossa tai pelossa. Alfaconissa luvassa on ohjelmaa skeneaktiiveilta skeneaktiiveille ja jos se kuulostaa hyvältä, voi tämä hyvinkin olla juuri sinulle oikea tapahtuma.