Alfacon 2020

Otavan opistolla 14.2.-16.2.2020

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliskenen kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Jo neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä puhumaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää itseään ja ideoitaan, sekä tutustua muihin alan harrastajiin. Viikonlopun aikana järjestetään työpajoja ja käydään keskusteluja, joissa pelaajat pääsevät vertailemaan eri tekniikoita, pelinjohtajat jakamaan ideoita, roolipeliteoreetikot kertomaan uusista löydöistä, pelintekijät esittelemään keksintöjään ja kaikenlaiset skeneaktiivit tapaamaan toisiaan.

Augmetoidut  pelit

Neljännen Alfaconin teema on vuoden 2020 hengessä ”Augmentoidut pelit” — pelejä muokataan ja parannellaan lukuisilla eri tavoilla. Vaihtoehtoiset tai valinnaiset säännöt vaihtavat pelin fokusta ja teemoja, viralliset lisäosat tuovat uusia ulottuvuuksia peruspeliin ja peliporukat muokkaavat sääntöjä omiin tarpeisiinsa. Käytössä on nykyään myös lukuisia apuvälineitä. Musiikki luo tunnelmaa, sound boardit tuottavat ääniefektejä, miniatyyrit ja kartat selkeyttävät taistelua ja erilaiset ohjelmat, wikit ja chatit helpottavat tiedon jakamista.

Tänä vuonna Alfaconissa keskustellaan pelien muokkaamisesta kaikissa sen muodoissa. Kuten aikaisemminkin, työpajat ovat erityisen toivottuja, mutta kaikki ohjelma on tervetullutta. Lisäksi loungeissa järjestetään vapaata ohjelmaa.

Tapahtuma

Alfacon 2020 järjestetään 14.-16.2. 2020 Otavan Opistolla.

Ilmoittautuminen aukeaa 1.10.2019 ja loppuu 1.2.2020.

Tapahtumaan voit ilmoittautua Otavan Opiston ilmoittautumislomakkeella

Järjestäjiin saat yhteyden sähköpostitse: alfacon.jarjestajat (at) gmail.com

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta saat Alfacon 2020 Facebook-sivulta.

Alfaconin 2020 logon on suunnitellut Petri Leinonen.

Kiinnostavia päivämääriä:

Ilmoittautuminen aukeaa 1.10.2019

Ohjelma julkaistaan: 7.1.2020
Ennakkomateriaalit julkaistaan 1.2.2020

Ilmoittautuminen on auki tapahtumaan saakka

Tapahtuman ajankohta: 14.-16.2. 2020