Alfaconin tähti syttyy uudelleen! Ilmoittautuminen on auki!

Pitkän kulkutaudin pakottaman hiljaiselon jälkeen meillä on teille vihdoin hyviä uutisia: Alfaconilla on uusi päivämäärä: 10.-12.2.2023

Eli ensi helmikuussa otamme takaisin sen, mitä tähän asti meiltä evättiin, nimittäin yhteisöllisen ja lämpimän viikonlopun Otavan opistolla Mikkelissä pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneiden kanssaihmisten kesken.

Alfaconin teema tulee edelleen olemaan “Positiivisia pelejä ja pelaamista”. Ohjelma tulee säilymään enimmäkseen ennallaan, pienin muutoksin.

Positiivisesti,

Alfacon-työryhmä eli Tanja, Sami ja Pekka

Alfacon 2023

Alfacon on suomalaisen pöytäroolipeliharrastajien kohtaamispaikka, kaikenlaisten ideoiden sulatusuuni ja tulevaisuuden keksintöjen terävöittämisen paras hiomakivi. Nyt viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kaikille roolipelaajille, jotka haluavat kehittää harrastusta eteenpäin, osallistua Suomen pöytäpeliskenen toimintaan tai muuten vaan päästä keskustelemaan pöytäpeleistä vertaisessa seurassa.

Tapahtuma tarjoaa loistavan tilaisuuden kehittää itseään ja ideoitaan sekä tutustua muihin alan harrastajiin. Viikonlopun aikana järjestetään työpajoja ja käydään keskusteluja joissa pelinjohtajat pääsevät jakamaan ideoitaan, roolipeliteoreetikot kertomaan uusista löydöistään, pelintekijät esittelemään keksintöjään ja harrastajat tapaamaan toisiaan.

Positiivisia pelejä ja pelaamista

Viidennen Alfaconin teema on “Positiivisia pelejä ja pelaamista”. Roolipelit toimivat ilmaisukanavana lukemattomille eri tarinoille ja saavat eri porukoissa hyvin erilaisia muotoja. Teemat vaihtelevat laidasta laitaan, ja erilaisia tapoja käsitellä näitä teemoja on yhtä paljon kuin pöydässä on pelaajia. Tänä vuonna Alfaconissa pohditaan sitä, mitä erilaisia positiivisia teemoja, sävyjä tai tarinoita peleissä nähdään, ja miten pelaaminen ja peliympäristö voidaan pitää mahdollisimman positiivisena ja avoimena.

Kuten aikaisemminkin, työpajamuotoinen ohjelma erityisen toivottua, mutta kaikenlaiset ohjelmanumerot (mm. pelidemot, miitit, lyhyemmät keynote-puheenvuorot…) ovat tervetulleita. Lisäksi loungeissa järjestetään vapaata ohjelmaa.

Tapahtuma

Alfacon 2023 järjestetään 10.-12.2. 2023 Otavan Opistolla.

Tapahtumaan voit ilmoittautua Otavan Opiston ilmoittautumislomakkeella.

Järjestäjiin saat yhteyden sähköpostitse: alfacon.jarjestajat (at) gmail.com.

Ajankohtaista tietoa tapahtumasta saat Alfacon 2023 Facebook-sivulta.

Alfaconin logon on suunnitellut Petri Leinonen. Kuvituksesta vastaa makiakinnas.

Jos mietit esimerkiksi sitä, onko Alfacon oikea paikka sinulle, Sami juttelee mielellään kanssasi ja vastailee kysymyksiisi Alfaconista. Discordissa nimimerkki Sami Kyllonen, sähköpostilla sami.kyllonen (at) elisanet.fi

Kiinnostavia päivämääriä:

Osallistujailmoittautuminen on nyt auki. Ilmoittautuminen päättyy 1.2.2023.

Ohjelmien ennakkomateriaalien toimitusdeadline on 31.12.2022.