Alfacon on kaikille pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma, jonka on tarkoitus antaa ajateltavaa ja työkaluja, sekä edesauttaa verkostoitumista. Vaikka conin aihe on pöytäroolipelit, Alfaconin kävijöiden odotetaan kunnioittavan roolipelaamisen eri muotoja ja ymmärtävän myös kiivaimpien keskustelujen keskellä, että ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa roolipelata.

Kunnioita ohjelman pitäjää ja muita osallistujia seuraamalla ohjelmaa. Pidä kännykkä äänettömällä, äläkä käytävässäkään pidä meteliä ohjelmien läheisyydessä. Jos ohjelma ei kiinnosta tai vierustoverin kanssa rupattelu kiinnostaa enemmän, poistu tilasta.

Kaikissa keskusteluissa kuuntele kaikkien mielipiteitä ja anna tilaa myös hiljaisemmille osallistujille. Älä leiki paholaisen asianajajaa tai mollaa toisen projektia, esitä kritiikki asiallisesti ja rakentavasti. Sarkasmi ja sisäpiirivitsailu on syytä jättää vähälle väärinkäsitysten välttämiseksi. Työpajoissa ohjelman pitäjällä on oikeus ja velvollisuus toimia puheenjohtajana ja moderoida keskustelua.

Ohjelman ulkopuolella ryhmissä keskustellessasi pyri noudattamaan tyhjän tuolin periaatetta. Pidä huoli siitä, että muiden on helppo liittyä seuraanne pitämällä aina vähintään yksi ylimääräinen tyhjä tuoli osana ryhmäkeskustelua, jolloin uusien ihmisten on helpompi liittyä seuraanne.

Alfacon on häirintävapaa tapahtuma. Tapahtumapaikalla ei suvaita häirintää, kiusaamista tai muuta toisten mielipiteiden, projektien tai pelityylien pilkkaamista. Järjestäjillä on oikeus poistaa häiriökäyttäytyjät tapahtuman alueelta.